Wiadomości

Dyrektor łódzkiego WORD-u odwołany ze stanowiska na wniosek CBA

Dotychczasowy dyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Łodzi Łukasz Kucharski został odwołany ze swojej funkcji na wniosek Centralnego Biura Antykorupcyjnego.

Jak informuje Dziennik Łódzki, pod decyzją o odwołaniu dyrektora podpisali się wszyscy członkowie zarządu województwa łódzkiego. Decyzja wchodzi w życie z dniem podjęcia. Powodem odwołania miał być wniosek CBA, według którego dyrektor miał złamać przepisy ustawy o prowadzeniu działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne.

Łukasz Kucharski oprócz funkcji dyrektora łódzkiego WORD pełni funkcję prezesa zarządu Stowarzyszenia Dyrektorów Wojewódzkich Ośrodków Ruchu Drogowego. Jest też aktywnym członkiem Platformy Obywatelskiej, odpowiedzialnym w województwie za kampanie wyborcze tej partii. Jego zastępcą w WORD jest Tomasz Kacprzak, przewodniczący Rady Miejskiej w Łodzi i także polityk PO. On prawdopodobnie przejmie obowiązki odwołanego dyrektora.

Alert TuŁódź

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera www.tulodz.com i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Historyczny neon ŁÓDŹ FABRYCZNA powinien być:

Oddanych głosów: 440